Следвайте Гласове в В името на държавата сме готови на всякакви

...
Следвайте Гласове в В името на държавата сме готови на всякакви
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Управление е възможно само чрез национално съгласие, ГЕРБ сме готови на всякакви компромиси

Следвайте " Гласове " в 
В името на страната сме подготвени на всевъзможни взаимни отстъпки, само че това би трябвало да бъде осъзнато и от другите. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията. Той още веднъж прикани всички политически сили за компромис в името на това да има непоклатимост у нас през идните спешни месеци. 

По думите му, " Продължаваме промяната " употребяват едни и същи похвати, с цел да избегнат въпроса по какъв начин ще се ръководи.
" Отричайки опцията за какъвто и да е разговор, даже среща сред контактните групи, няма смисъл да се приказва за първи, втори или трети мандат. Не е почтено да се губи време ние да предлагаме държавно управление на малцинството, което няма да бъде подкрепено. След това втората партия да прави, което, видно, също няма да бъде подкрепено. После да чакаме на трета партия, съобщи Борисов.
Според водача на ГЕРБ, нито партията му, нито Политическа партия могат сами да ръководят.

" Съчетайте младост и мъдрост, пробвайте се. Докажете, че съединението прави силата и че по-умният отстъпва ", прикани някогашният министър председател.
Той беше безапелационен, че диалозите за държавно управление би трябвало да минат през диалог за финансите.
" Моето предложение е да се одобри закон, който да удължи действието на бюджета. Това е единственият избор. Ако отидем на избори, служебното държавно управление би трябвало да има пари. Ако гласуваме нов бюджет, ГЕРБ ще предложи 30% нарастване на пенсиите, щом по този начин ще си играем. Като удрят всички, да ударим и ние. Откъде ще ги вземем? Откъдето и Асен Василев ", подигравателен беше Борисов.
Лидерът на ГЕРБ разяснява и изявлението на Кирил Ананиев пред Българска национална телевизия, в което някогашният финансов министър декларира, че партията би подкрепила държавно управление с мандат на " Продължаваме промяната " при избрани условия.
" Кирил Ананиев вика: " Ей по този начин през днешния ден ми пристигна да подкрепим втория мандат...на избрана възраст ерекцията и пикаенето не би трябвало да се изпускат. Представи си Бойко Рашков и Асен Василев в кабинет и ти ги подкрепяш?! Затова, при този конфронтация, да се излъчат представители и да минем през зимата. Ако това ти е било на акъла - добре. Ако не - мерете си повече приказките, щото по-късно става дисхармония. В името на страната сме подготвени на всевъзможни взаимни отстъпки, само че това би трябвало да е осъзнато и от другите. ", съобщи Борисов. 
" Вместо да се продължава с тази мъка е по-добре още веднъж да се отиде на избори. Ананиев по този начин му пристигнало да каже през днешния ден, че ще подкрепим държавно управление на Политическа партия. България наподобява неуправляваема с тази партийна система ", така водачът на ГЕРБ разяснява изявлението на Кирил Ананиев, който съобщи, че партията може да поддържа държавно управление на " Продължаваме промяната ", само че няма да взе участие в него.
 

" Вчера отидохме доброжелателно на среща с Българска социалистическа партия и единствено слушахме какво ще се предлага гратис. Европейската комисия лимитира потреблението на тока, а ние желаеме да го разхищаваме. Не е вярно ", разяснява още Борисов. 
" Разговорите за държавно управление би трябвало да минат през диалог за финансите. Моето предложение е да се одобри закон, който да удължи действието на бюджета. Това е единственият избор. Ако отидем на избори, служебното държавно управление би трябвало да има пари. Ако гласуваме нов бюджет, ГЕРБ ще предложи 30% нарастване на пенсиите, щом по този начин ще си играем ", сподели той. 
" Нито ГЕРБ, нито Политическа партия могат сами да ръководят. Съчетайте младост и мъдрост, пробвайте се. Докажете, че съединението прави силата и че по-умният отстъпва “.
" Партиите не престават да се държат като в предизборна акция. Хората се объркват и мислят, че това което им се приказва от неговите ръководители, е правилно ", сподели на брифинг водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.
" Днес за следващ път България излиза на финансовите пазари. Лихвата от 4,70 през днешния ден е 5,65 на дълг от 180 млн.. А са ни нужни над 5 милиарда. Това е дъгова серпантина. 18,7% е инфлацията. Хората усещат над 100%. Финансовият министър е изпуснал всичките тези параметри. И тя няма нищо общо с войната ", разясни Борисов.
" Как ще вършиме бюджет, който няма кой да го извърши. 2 година ние не сме в ръководството. Лети всичко надолу. Те употребяват една и съща хватка, с цел да избягат от диалог по какъв начин може да се ръководи. Дефицитът е по-голям със 106%. Или това е 126,6% по-висок от мастърстките критерии. Затова те споделят ГЕРБ да си направи държавно управление. Ние казахме, че в такава коалиция можем да влизаме единствено, в случай че има национално единодушие за излизане от рецесията. Накъде водите страната. Няма смисъл да се приказва за първи, втори и трети мандат. Това не е почтено към народа, да се губи време. Няма да е почтено ние да вършим държавно управление на малцинството. Да вършим с втория мандат, който също няма да е подсилен. След това да се залъгваме с третия мандат. Ако преди връчване на мандата не съумеете да договорите, няма смисъл. Вместо да се продължава с тази мъка, да отиваме на избори ", разясни Борисов. 
" На избрана възраст ерекцията и пикаенето не би трябвало да се изпуска. Днес Ананиев споделил, че би трябвало да подкрепим втория мандат. Така му пристигнало. Мерете си приказките. Когато говорите нещо, обяснявайте за какво го вършиме ", разгневи се Борисов. 
" Ние в такава коалиция можем да влезем единствено, с цел да потърсим способи да се излезе от рецесията ", това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг пред медиите.
" Две години не сме в ръководството. Къде са им парите, къде им е брутният вътрешен артикул. " Продължаваме промяната " употребяват едни и същи похвати, с цел да избегнат въпроса по какъв начин ще се ръководи ", сподели още Борисов. 
 
Източници: " 24 часа ", epicenter.bg, dnes.dir.bg
 
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР